Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε μια από τις πιο ταλαντούχες σχεδιάστριες κοσμημάτων. Αντλώντας την έμπνευση της από τα ταξίδια τις καταστάσεις και τα ερεθίσματα , η Λητώ Καρακωστάνογλου, περιφέρεται ανάμεσα στους κόσμους του μοντερνισμού, του ρομαντισμού, του φουτουρισμού, τις επιστήμες  και την παράδοση διερευνώντας τα σύνορα μεταξύ του παλιού και του καινούριου, με μια κλίση στο απροσδόκητο, ένα περίπλοκο  ταξίδι ανάμεσα στην αρχαιότητα και την χλιδή.

e37339a3d675f10934388bb4673368cb

image11

Όντας πτυχιούχος στο “marketing management and advertising” του Emerson College στη Βοστώνη, άνοιξε το 1999 το ατελιέ- μπουτίκ της “Cabinet de Curiosites”  στο κέντρο της Αθήνας . Το 2004, και παρά την επιτυχία που γνώρισε στην Αθήνα, μετακόμισε στο Παρίσι θέλοντας να εντρυφήσει περισσότερο στο αντικείμενο. Εκεί, στο Ecole des Beaux Arts παρακολούθησε για δυο χρόνια μαθήματα γλυπτικής και ζωγραφικής, ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε στους οίκους Kenzo και Jean Paul Gaultier δημιουργώντας κοσμήματα για τις επιδείξεις τους. Επιπλέον έχει σχεδιάσει γούρια για τις τσάντες του γαλλικού οίκου  Zadig et Voltaire.

image14

 

Η Λητώ, έχει τραβήξει «όλα τα μάτια πάνω της» , με τα φινετσάτα ματάκια που έχει σχεδιάσει, τα όποια κοσμούνται από πολύτιμους λίθους, αλλά και με άλλα περίεργα θέματα που έχει ασχοληθεί όπως οι σκαραβαίοι, που αποτελούν μια από τις πιο διάσημες συλλογές της.  Δουλεύει με πολύτιμους και ημι-πολύτιμους λίθους, παραδοσιακά και μη υλικά, συνδυάζοντας τα με απώτερο σκοπό κάθε κομμάτι που δημιουργεί να ενσαρκώνει μια δημιουργία  με ντελικάτο σχέδιο, εξαιρετική δεξιότητα και τεχνική δεξιοτεχνία.

image3

image6