Όταν καταφέρεις να συνδέσεις το όνομα σου με μια ολόκληρη δεκαετία, καθώς και να αλλάξεις τα δεδομένα στο θαυμαστό κόσμο της μόδας, τότε σίγουρα είσαι επιτυχημένη. Ο λόγος φυσικά για την Twiggy, μια γυναικεία φιγούρα που απασχόλησε όχι μόνο το χώρο του modelling αλλά και της υποκριτικής, αφήνοντας το στίγμα της έως και σήμερα. Είναι άλλωστε γνωστό πως αποτελεί σημείο αναφοράς, για κάθε γυναίκα που λατρεύει την δεκαετία των 60’s.

p19iu68vlhv0obu91pnf1q241qpdb

Λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν πως ένα τυχαίο περιστατικό ήταν αυτό που ανέδειξε την Twiggy σε απόλυτο fashion icon της εποχής της. Η όμορφη Λέσλι Χόρνμπι-όπως είναι το πραγματικό της όνομα- εγκαταλείπει στα 15 της χρόνια την μόρφωση για να πιάσει δουλειά ως βοηθός σένα κομμωτήριο σε εργατικό βόρειο προάστιο του Λονδίνου, από το οποίο καταγόταν. Εκεί η συνέχεια μοιάζει ονειρική: Η στεγνή και αγορίστικη σιλουέτα, καθώς επίσης και η ανδρόγυνη φινέτσα της, δεν περνούν απαρατήρητες έπο Νοτιοαφρικανικό φωτογράφο, ο οποίος την έπεισε να εγκαταλείψει την καθημερινότητα της για τον χώρο της μόδας. Η λαμπρή συνέχεια είναι γνωστή: Αμέτρητα εξώφυλλα στη Vogue, καθώς και σε αλλά περιοδικά μόδας(αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε κάθε έκδοση του Elle),ήταν αυτά που μετέτρεψαν την Twiggy σε σύμβολο αθωότητας και τόλμης, καθώς επίσης την καθιέρωσαν ως το Νο1 μοντέλο της δεκαετίας του 60. Η επιρροή της ήταν τόσο μεγάλη, καθώς ολοένα και περισσότερες τάσεις ακολουθούσαν το girly στυλ της και πλησίαζαν πιο κοντά στην αθωότητα και την γυναικεία απελευθέρωση. Άλλωστε ήταν αυτή γ όποια άλλαξε τα μέχρι τότε πρότυπα ομορφιάς, καθιερώνοντας το skinny look και αφήνοντας στην άκρη το γυναικείο, γεμάτο καμπύλες σώμα. Το πρόσωπο της καθώς και τα έντονα, γεμάτα ναζί χαρακτηριστικά του προσώπου της, έγιναν πόλος έλξης για κάθε φωτογράφο με πρώτο θαυμαστή τους, τον Richard Avedon ,φωτογραφικά έργα του οποίου φιλοξενούνται σε μουσεία όλου του κόσμου, όπως αυτό του MOMA της Νέας Υόρκης.

fashioncherry-twiggy

Η δραστηριότητα της όμως δεν περιορίστηκε μόνο στο modelling, αλλά επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο. Δημιούργησε τη δίκη της σειρά ρούχων, ενώ εγκατέλειψε σχετικά γρήγορα την καριέρα της ως μοντέλου για να ξεκινήσει μια νέα στο χώρο της υποκριτικής .Η συμμετοχή της στο μιούζικαλ Boy Friend καθώς και επίσης και στους Blues Brothers ήταν η αρχή για την είσοδο της στο χώρο του σινεμά, της τηλεόρασης ακόμη και στο Broadway , με εμφανίσεις που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες συναδέλφους της στην υποκριτική.

Twiggy-inkbluesky-CR image

Με την πάροδο των ετών, φαίνεται πως το άστρο της Twiggy όχι μόνο δεν χάθηκε, αλλά παρέμεινε ακόμη πιο λαμπερό ,αποτελώντας ακόμη και σήμερα, σημείο αναφοράς με τις κινήσεις της. Με την έντονη ακτιβιστική της δράση καθώς και με την παρουσία της στα παρασκήνια της μόδας, φαίνεται πως εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και να δείχνει ,πως η γυναικεία παιδικότητα και το ναζί είναι χαρακτηριστικά που δεν χάθηκαν αλλά συνεχίζουν να θυμίζουν πως ακόμη και σήμερα αποτέλεσε την γυναίκα φαινόμενο της εποχής της.