Το όνομα του Δημήτρη Πέτρου το συναντάμε  αναπόφευκτα σε κάθε συζήτηση γύρω από την ελληνική  βιομηχανία της μόδας.  Αν το 2008 όταν ξεκίνησε το ομώνυμο brand του, θεωρούταν ως το μέλλον της εγχώριας μόδας, σήμερα έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται  στους πιο ταλαντούχους και δημοφιλής έλληνες σχεδιαστές.

dogma-dimitris-petrou-fw11-12-photo-Yiorgos-Kaplanidis-yatzer-6

Η φιλοσοφία του, απλή και καθαρή. Λατρεύει τα βασικά χρώματα όπως το λευκό,  το μαύρο και το nude,  χωρίς βέβαια να φοβάται να τα αναμίξει με ροζ, γαλάζιο αλλά και leopard σε πολλές collection του.

Τα υφάσματα με τα οποία επιλέγει  να δώσει ζωή στα σχέδιά του, προέρχονται συνήθως από την φύση και έτσι το μετάξι και το βαμβάκι δεν απουσιάζουν σχεδόν ποτέ από τις δημιουργίες του, όπως και οι λεπτομέρειες από δέρμα που θα μπορούσαμε να πούμε πως τον χαρακτηρίζουν.

1797605_1416487398608937_2040158051_n

Όπως ακριβώς τον χαρακτηρίζει και η αγάπη του για το ανδρόγυνο στιλ.  Λατρεύει να «παντρεύει»  την ανδρική εικόνα με την γυναικεία και να προσθέτει λεπτομέρειες της μίας εμφάνισης στην άλλη.

dimitris-petrou-interview-a-w-10-11-yatzer-10

Όταν τον ρωτούν αν τον ενδιαφέρει η προοπτική μιας καριέρας  στο εξωτερικό,  η απάντηση είναι πάντα η ίδια, πως όσο και αν τον ενδιαφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα μπορούσε να χάσει την άμεση επαφή με τους πελάτες του.

Το atelier του Δημήτρη Πέτρου το συναντάμε στην οδό Κανάρη 23,  στην πλατεία Κολωνακίου.